De piemontees is een vleesras dat oorspronkelijk uit de Italiaanse provincie Piemone komt. De kalveren komen via de natuurlijke weg ter wereld, iets wat bij andere vleestypische rundveerassen niet altijd gebeurt. Bij ons op de boerderij hebben de koeien een goed en stressvrij leven. Wanneer er een kalfje wordt geboren, blijft het een halfjaar bij de moeder lopen. De koeien worden vergezeld door een stier en als het mooi weer is, staan de koeien in de wei. Alle koeien worden met stro afgemest en leven antibioticavrij.

Het rundvleesras levert een erg goed stuk vlees. Het vlees staat bekend om zijn heerlijke smaak en fijne malsheid. Het is vetarm en het cholesterolgehalte is zeer laag. En doordat deze koe pas na 2 jaar geslacht wordt, is het geen kalfsvlees.

Roundhouse

Op ons rustpunt kunt u even op adem komen na een wandel- of fietstocht. Er zijn verschillende lekkernijen te koop zoals een ijsje, zakje chips of een lekkere koek. Of geniet van een kopje koffie of thee.

Ben je met je elektrische fiets in de buurt van de boerderij? Kom dan langs om deze bij onze laadpaal op te laden. Wij wekken onze eigen stroom op, waardoor wij jou deze mogelijkheid kunnen bieden. Tot snel!