Onze boerderijwinkel

In onze boerderijwinkel vind je producten die rechtstreeks van de boerderij komen. We verkopen (h)eerlijk vlees, drie sterren eieren, onbespoten groenten en lokale producten.

Het vlees dat wij verkopen komt van onze eigen Piemontees. Daarnaast ligt er in onze boerderijwinkel het kippenvlees van De Zeeuwse Kip.

Piemontees rundvlees

De Piemontees is een vleesras dat oorspronkelijk uit de Italiaanse provincie Piemonte komt. De koeien zijn grijswit van kleur en zien er mooi en gespierd uit. De kalveren komen via de natuurlijk weg ter wereld, iets wat bij andere vleestypische rundveerassen niet altijd gebeurt. Doordat de Piemontees een speciaal gen hebben, vindt de extra aanzet van spieren bij het kalf pas na de geboorte plaats.

Bij ons op de boerderij hebben de Piemontees een goed stressvrij leven. Wanneer er een kalfje wordt geboren, blijft het een halfjaar bij de moeder lopen. De koeien worden vergezeld door een stier en als het mooi weer is, staan de koeien in de wei. Alle koeien worden met stro afgemest en leven antibioticavrij. 

Het rundvleesras levert een erg goed stuk vlees. Het vlees staat bekend om zijn heerlijke smaak en fijne malsheid. Het is vetarm en het cholesterolgehalte is zeer laag. En doordat deze koe pas na twee jaar wordt geslacht, is het geen kalfsvlees.

In onze boerderijwinkel hebben we het volgende piemontees rundvlees: rosbief, poulet, Hollandse biefstuk, magere runderlappen, runderrollade, sucadelappen, rundergehakt, entrecote, schenkel, riblappen, haasbiefstuk, kogelbiefstuk, runderhamburger, ribeye, bieflappen en mergpijp. 

Naast deze verschillende soorten rundvlees, verkopen we ook hele stoere stukken vlees. Denk hierbij aan bavette, Tomahawk, brisket en picanha. Heerlijk bourgondisch vlees voor op de BBQ (Green Egg) of de gourmet. 

De Zeeuwse Kip

Het kippenvlees van De Zeeuwse Kip komt van een kippenboerderij in het rustieke Wolphaartsdijk, in het hart van Zeeland. 

Hier krijgen de kippen de rust en de ruimte om in optimale omstandigheden en zo natuurlijk mogelijk op te groeien. Het vlees van De Zeeuwse Kip is 100% onbewerkt kippenvlees en bevat geen water, kleurzouten, e-nummers, gluten, suikers en andere toevoegingen. Het vlees heeft een lekkere volle smaak en een stevige structuur.

In onze boerderijwinkel hebben we het volgende vlees van De Zeeuwse Kip: filet, drumsticks, dijenvlees, kipworst met tuinkruiden en bout zonder rug. 

Eieren

Onze eieren komen uit twee 3-sterren Beter Leven stallen. We hebben daarbij gekozen voor witte rassen omdat deze van nature langer leven en ze milieuvriendelijker zijn. Dat ze milieuvriendelijker zijn komt omdat ze minder voer nodig hebben en meer eieren leggen dan het bruine ras, waardoor er dus minder grondstof en transport voor nodig is. Daarnaast zorgen we goed voor onze kippen. De stallen waar de kippen leven voldoen aan alle welzijnseigen vanuit de Dierenbescherming. De stallen hebben namelijk 100% wintergarten, daglicht, grote uitloopluiken en minder kippen per vierkante meter. Op deze manier kun jij met een gerust hart van je eitje genieten!

Biologische groenten

Naast ons eigen vlees en onze eieren verkopen we ook verse groenten. Deze groenten komen van een boer hier uit de buurt, die ze met zorg heeft gekweekt. De groenten zijn 100% biologisch en er is geen kunstmest gebruikt, waardoor het echt puur natuur is. 

In onze boerderijwinkel vind je seizoensgebonden groenten. Denk bijvoorbeeld aan boerenkool en spruiten in de winter en aardbeien en bonen in de zomer. Daarbij verkopen we ook aardappelen, zodat je maaltijd helemaal compleet is. 

Kom voor het hele assortiment eens een kijkje nemen in onze winkel!

Lokale producten 

Naast dat we producten van onze eigen boerderij verkopen, hebben we ook producten van andere boeren in onze winkel liggen. Denk aan het kippenvlees of kaas. Maar we hebben ook schapenwollen sokken te koop van een boer hier uit de buurt. Hierdoor bieden we jou een erg divers assortiment en steun jij tegelijkertijd de lokale boer.