Picanha

per 100 gram.

Picanha is het staartstuk van een rund. Om precies te zijn bevindt het vlees zich achteraan op de rug van het rund vlak aan de staart. Dit deel van het rund is weinig in beweging, waardoor het werkelijk zo mals als boter is. Het vlees heeft de vorm van een driehoek, een prachtige rode kleur en een mooie dikke vetkap.

Beschrijving

De Piemontees is een vleesras dat oorspronkelijk uit de Italiaanse provincie Piemonte komt. De koeien zijn grijswit van kleur en zien er mooi en gespierd uit. De kalveren komen via de natuurlijk weg ter wereld, iets wat bij andere vleestypische rundveerassen niet altijd gebeurt. Doordat de Piemontees een speciaal gen hebben, vindt de extra aanzet van spieren bij het kalf pas na de geboorte plaats.

Bij ons op de boerderij hebben de Piemontees een goed stressvrij leven. Wanneer er een kalfje wordt geboren, blijft het een halfjaar bij de moeder lopen. De koeien worden vergezeld door een stier en als het mooi weer is, staan de koeien in de wei. Alle koeien worden met stro afgemest en leven antibioticavrij.

Het rundvleesras levert een erg goed stuk vlees. Het vlees staat bekend om zijn heerlijke smaak en fijne malsheid. Het is vetarm en het cholesterolgehalte is zeer laag. En doordat deze koe pas na twee jaar wordt geslacht, is het geen kalfsvlees.

Extra informatie

Gewicht 100 g